Bilim ve Teknoloji Müzesi
BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİ

VAKIF OKULLARI Bursa'da bulunan Bilim ve Teknoloji Müzesinde bilim ve fen ile dopdolu muhteşem bir hafta sonu geçirdi.Bilimin Sultanları, Fen Bilimleri Zümresi etkinlikleri kapsamında Okul Müdürü Sayın M.Enes ÇIĞIL,Fen Bilimleri Zümre Başkanı Sayın Burcu GÜL ve zümre öğretmeni Sibel AKGÜN eşliğinde uzay,bilim ve astronomiyle iç içe olurken dünyadan uzayı inceleme fırsatı buldular.Küçük mucitler, çeşitli bilim atölyelerinde,kâşifler kampında ve bilim gösterileriyle çeşitli doğa,bilim ve evren etkinliklerine dahil oldular.22-23 Aralık'ta Bursa'da "Bilimsel Geceleme"programında VAKIFLI öğrenciler yüzlerce deneysel istasyonlara,astronot Muhammed Ahmed FARİS'in sunumu ile planetaryum gösterisine,Mars'a güvenli iniş aracı atölyesi,astronot ile gökyüzü atölyesinde etkinlik aldıktan sonra farklı ve eğlenceli bir deneyim olan bilim merkezinde çadırda konakladılar.El,göz koordinasyonlarıyla kendi çadırlarını kendileri kuran VAKIFLI öğrenciler unutamayacakları bir gece geçirdiler.Programın 2.gününde ise Bursa'nın doğal ve tarihî yerleri keşfedildi.Beyaz cennet Uludağ hem öğrencileri hem de eğitim liderlerini büyüledi.Emir Sultan,Yeşil Türbe,Ulucami,Kozahan,Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ziyaret edildi.Cumalıkızık'ta tarihî bir kahvaltı molası verilip Merinos Enerji Müzesi incelemesi yapıldıktan sonra Sakarya'ya dönüş gerçekleşti.Yeşil Bursa ve Bilim Teknoloji Müzesi VAKIFLI öğrencilerin anılarında unutulmayacak bir yer aldı.