İşaretlerden Bir Dil
İŞARETLERDEN BİR DİL

Engelliler Haftası sebebiyle öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla VAKIF OKULLARI Rehber Öğretmeni Sayın Zehra HOTALLIOĞLU tarafından DEM etkinlikleri kapsamında işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.4.ve 5.sınıf öğrencilerine verilmeye başlanan eğitim, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.İşitme engeli taşıyan akranlarıyla empati kurmaya çalışan VAKIFLI öğrenciler, bu eğitimle hayata bakış açılarını da genişletmiş oldular.Kavram ve kelimeleri işaret diliyle öğrenen öğrencilerimiz birbirleriyle de bir süre bu dille iletişim kurdular.Sessiz arkadaşlarının sesi oldular.Jest ve mimiklerle anlatmak istediklerini işaret diliyle öğrenmeye başladılar.Aralık ayı boyunca devam edecek eğitimle ilgili Eğitim Lideri Zehra HOTALLIOĞLU şunları ifade etti:"İşitme sorunu yaşayan insanlarla iletişim kurmak,onları anlamaya çalışmak eğitimimizin temel taşını oluşturuyor.Araştırmalara göre işaret dili insanlık tarihi kadar eskidir.Öğrenmek ve öğrencilerimize bu dili öğretmek ulvî bir değer olup öğrencilerimizin sosyal yaşantısında ve insanlık anlayışında olumlu etkiler yaratıyor.Bedenine hakim olmayı öğreniyor.Karşısındakiyle iletişim kurduğunda onların ne kadar değerli olduklarını hissetmelerine yardımcı oluyor.İşte eğitimimizin ana felsefesi "Engelsiz bir yaşam için duyarlıyım ve benden daha az şanslı olanları anlayabiliyorum."dedi.