Sporcularla Söyleşimiz
SPORCULARLA SÖYLEŞİMİZ

Sakarya Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu Lisesi, yaygınlaşan teknolojik aletlerin zararlarından biri olarak gençlerimizin spora olan ilgisi gün geçtikçe azalıyor. Bu konuya vurgu yapmak adına lise öğrencilerimizden Beril Akdan KÖSE ve Selin KOCABAŞ spor bilincini arttırmak ve paralimpik sporcularımızın başarılarından haberdar olmamızı sağlamak adına farklı branşlardan sporcularımızla bir söyleşi tertip ettiler. Söyleşiye katılan değerli misafirlerimizden Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sakarya Temsilcisi olan Selim ÖZEN engelli bireylerin sosyal hayatında yaşadığı bazı sıkıntılara şu şekilde değindi: “Halka açık yerlerde ulaşım, tuvalet gibi ihtiyaçlarımızda büyük sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bunlara dikkat çekmek ve bilinci artırmak için yasal çerçevede tepkimizi dile getiriyoruz. İnsanların engelli bireylerin de olduğunun farkında olmalarını istiyoruz. Bizim hayatımızı kolaylaştırmak için yeterli yatırımın yapılmamaktadır.” Sonrasında dinleyicilere ufak bir uyarıda bulunarak sözlerini bitirdi: “Engelli bireyler olarak sizin bize acımanıza değil, elinizden geldiğince destek olmanıza ihtiyacımız var.” Söyleşiye katılan diğer önemli misafirlerimiz Paralimpik Okçuluk sporcusu Ensar YILMAZ, Paralimpik Halter sporcusu Suat GÜVEN, Milli takım halter sporcusu Furkan ÖNOĞUL, Milli takım jimnastik sporcusu Ecre BARKLI da aynı doğrultuda görüşlerini dile getirdiler. Gençlerimizi bilgilendirmek, duyarlılığı arttırmak adına yapılan bu söyleşiye katıldıkları için değerli sporcularımıza ve etkinliği düzenleyen Beril A. KÖSE ile Selin KOCABAŞ’a çok teşekkür ederiz.